Martin Bubber serie

Aan de hand van het bijzondere boekje “De weg van de mens” van Martin Buber, houden we komend seizoen een zestal avonden. Iedere avond gaan we met elkaar in gesprek over één van de hoofdstukken uit het boek.

Wat heeft dit boekje ons te vertellen? Wat leest een ieder van ons hierin? Een schat aan kennis en gedachten over persoonlijke ontwikkeling en de keuzes die we te maken hebben op onze weg door het leven. Martin Buber maakt duidelijk dat een ieder van ons alleen de eigen weg te gaan heeft en niet moet proberen de weg van een ander na te doen.

”Ieder draagt iets kostbaars in zich, dat in geen ander te vinden is. Wat echter dit kostbare is in een mens kan hij slechts ontdekken wanneer hij zijn sterkste gevoelens, zijn innigste wens, datgene in hem wat zijn diepste innerlijk beroert, waarachtig beseft.”

Iedere avond, ieder hoofdstuk heeft een eigen hoofdthema. We lezen samen en leren met- en van elkaar, en samen kunnen we mogelijk dichterbij de betekenis komen van de boodschap in “De weg van de mens” van Martin Buber.

Data: 21 september, 19 oktober en 23 november 2021 en 15 februari, 15 maart en 19 april 2022

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Plaats: ‘t Centrum, Frans Halsstraat 1

Kosten: €5 per keer (bijdrage mag geen beletsel zijn om mee te doen)