Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijbellezen

30 november | 19:30 - 21:30

Evenement Navigatie

Wel eens in de Bijbel gelezen, veel, weinig, of nooit, of alleen maar de Bijbel aangehoord in een kerk, of een andere gelegenheid, vroeger op een zondagsschool. Welke gedachten kwamen daarbij toen in je op. Is de Bijbel belangrijk voor je of is het een gepasseerd station en niet meer van deze tijd?

Wat is je achtergrond, gelovig, niet gelovig of een ander geloof, negatieve ervaringen met kerk of een ander religieuze instelling. Hou je je bezig met religie van welke richting dan ook of niet of ben je helemaal klaar met kerk, bijbel, of welke religieuze instelling of religieus boek dan ook?

Elke 5e dinsdag avond in de maand komen we bij elkaar en dan lezen we gezamenlijk uit de Bijbel. (even praktisch: voor de mensen die niet kunnen lezen kan er voorgelezen worden). We beginnen eerst met een kennismaking en starten dan met het Bijbellezen. Het Bijbellezen starten we met het Bijbelboek (evangelie van) Marcus dat is een Bijbelboek uit het Nieuwe Testament en is een verhaal over het leven van Jezus, vooral over zijn publieke optreden. We kijken met een ‘schuin oog’ naar de andere evangeliën want die gaan ook over het leven van Jezus maar dan vanuit een ander gezichtspunt. Het lezen heeft tot doel te zien hoe de Bijbelboeken zijn opgebouwd en het verband tussen de Bijbelboeken. Het is geen uitvoerige Bijbelstudie. Er zullen ongetwijfeld prangende vragen uit voortkomen die kunnen we dan op een andere gelegenheid behandelen. Na het boek Marcus gaan we verder met de andere boeken.

 

Data: 30 november 2021 en 29 maart, 31 mei 2022

Gegevens

Datum:
30 november
Tijd:
19:30 - 21:30

Locatie

’t Centrum
Frans Halsstraat 1
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712HK
+ Google Maps