Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pelgrimage naar de Sint-Adelbertabdij Egmond-Binnen

11 mei 2017 - 14 mei 2017

Voor iedereen die even “stil” wil worden.

Van oudsher is de pelgrimage een manier geweest om eens een aantal zaken in je leven op een rijtje te zetten, of opnieuw de zin in je leven te willen ontdekken. Je zou het “wandelen met een vraagstelling” kunnen noemen.
Wat is er mooier dan een aantal dagen even stil te houden? Stil te staan bij wat je belangrijk vindt in je leven. Stil te staan misschien ook bij de gedachte dat er meer is tussen hemel en aarde.

Van oudsher waren pelgrimages verdiepend en ze brachten je dichter bij het “geheim” van het leven. Hoe bewust leef je eigenlijk en welke dingen vind je belangrijk? Maar pelgrimeren is ook gewoon leuk! Daarnaast is pelgrimage ook een “stil“ worden. Het ontdekken van “de stilheid” in je leven kan een ware verademing zijn in de drukte van ons bestaan. Pelgrimages brengen meestal een ommekeer in je leven teweeg.

De pelgrimage van 11 t/m 14 mei a.s. voert ons vanaf Zoetermeer langs betekenisvolle plaatsen naar het Benedictijnenklooster Sint-Adelbertabdij in Egmond-Binnen.

Het thema zal zijn: Op weg naar Vrede.

Deelname
De Pelgrimage is er voor ieder die zoekt naar de zin van het leven, of even ‘stil’ wil worden: jong of oud, gelovig of niet gelovig. Deelname vraagt wel een goede lichamelijke conditie. Om een afstand van ca. 90 km wandelend in vier dagen af te leggen, of ca. het dubbele per fiets, moet je goed ter been zijn of van fietsen houden. De wandelaars zullen de eerste drie dagen tussen de 25 en 30 km per dag afleggen. Desgewenst kan worden afgesproken dat je na een tocht van ca 25 km op een bepaalde plek met de auto wordt opgehaald.

De deelnamekosten zijn € 120, incl. overnachtingen en maaltijden. Het maximum aantal deelnemers is 20 (wandelaars en fietsers tezamen). Er is een compleet programma voor de dagen dat we op pad zijn. We zullen onderweg ook teksten lezen en je zult vanzelf ‘in je vraag komen’.  Je mag met bepakking lopen of fietsen, maar dat hoeft niet, want er zal ook een autoservice voor de bagage zijn. Hopelijk zal de pelgrimage je brengen bij de bron van je bestaan en een frisse wind door je leven laten waaien.
Wie vorige zomer aan de pelgrimage naar Koningshoeven heeft deelgenomen, is extra welkom.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte uitgenodigd om meer over deze pelgrimage te horen en je alvast in te schrijven, op dinsdag 11 april a.s. in de Pelgrimskerk, 1e Stationsstraat 86, om 20.00 uur.

Gegevens

Begin:
11 mei 2017
Einde:
14 mei 2017

Locatie

De Oase
Kerkenbos 8
Zoetermeer, Zuid-Holland 2715 RP Nederland