Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2022

Stille zaterdag

16 april | 10:00 - 11:00

Na de diep doorleefde nacht van vrijdag, komt de stilte van de zaterdag. Niet jij kan opstaan in je leven. Na alle pijn leg je jezelf af. Mag je wachten. Wachten of Christus gaat opstaan. Wij zijn in afwachting van wat gaat komen, in alle stilte wachten we. Er zijn nog tranen, maar bovenal is er de stilte, die luistert en in ons een verlangen wekt, een verlangen naar Christus, die we niet kunnen loslaten.

Meer weten »

Paaswake

16 april | 19:00 - 20:00
De Pelgrimskerk, 1ste stationsstraat 86
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712 HK Nederland
+ Google Maps

Dat Gods liefde sterker is dan de dood is een onbegrijpelijk geheim. Een geheim waar wij, net als de leerlingen, kracht uit kunnen putten. In deze nacht worden wij betrokken bij dat geheim en ontvangen wij ook de kracht van het geloof. Een nacht van waken en bidden en uitzien naar de morgen. Een nacht van uitzien naar het nieuwe Licht.

Meer weten »

Paaszondag

17 april | 10:00 - 11:00
De Pelgrimskerk, 1ste stationsstraat 86
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712 HK Nederland
+ Google Maps

Het Bijbelse visioen van de Opstanding wordt verbonden met onze vragen, hoop en verlangen met betrekking tot ‘het leven na de dood’: wat blijft er van ons over als het niet eenvoudig ‘niets’ is? Het antwoord hoeft niet ver gezocht te worden. want het draait om de volheid van het leven, over de vruchtbare aarde en herstelde menselijke verhoudingen. En: onze reis gaat verder!

Meer weten »

Martin Buber serie

19 april | 19:30 - 21:30
’t Centrum, Frans Halsstraat 1
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712HK
+ Google Maps

Aan de hand van het bijzondere boekje “De weg van de mens” van Martin Buber, houden we komend seizoen een zestal avonden. Iedere avond gaan we met elkaar in gesprek over één van de hoofdstukken uit het boek. Wat heeft dit boekje ons te vertellen? Wat leest een ieder van ons hierin? Een schat aan kennis en gedachten over persoonlijke ontwikkeling en de keuzes die we te maken hebben op onze weg door het leven. Martin Buber maakt duidelijk dat…

Meer weten »
mei 2022

Pelgrimage

26 mei - 29 mei
De Pelgrimskerk, 1ste stationsstraat 86
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712 HK Nederland
+ Google Maps

In 2022 gaan we pelgrimerend onderweg naar een bijzondere bestemming: de pioniersplek Spoorzoeken Slangenburg in Doetinchem. Van 26 mei tot 29 mei is er voor iedereen een kans om de dingen in je leven weer op een rijtje te krijgen of dé kans om de zin in je leven te (her)ontdekken. Want pelgrimeren is op weg gaan en je laten leiden door de weg die je gaat, letterlijk en figuurlijk. Onderweg kom je op bijzondere plekken, heb je bijzondere ervaringen.…

Meer weten »
juni 2022

Pinksteren in De Pelgrim

5 juni | 11:00 - 12:00
De Pelgrimskerk, 1ste stationsstraat 86
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712 HK Nederland
+ Google Maps

We sluiten de Paasdagen af met het feest van Pinksteren. De Adem van de Geest zal weer over ons komen. Hoe we het allemaal precies gaan invullen weten we op dit moment nog niet. Wel weten we dat, met het Feest van de Geest in ons achterhoofd, kunst een belangrijke rol in het geheel zal spelen. We houden u op de hoogte!

Meer weten »
juli 2022

Taizéreis

10 juli - 17 juli
De Pelgrimskerk, 1ste stationsstraat 86
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712 HK Nederland
+ Google Maps

In 2022 wordt er weer een jongerenreis georganiseerd naar de gemeenschap van Taizé. Wil je meer weten over Taizé? Ga dan naar de website www.taize.fr/nl. Van welke geloofsrichting je ook bent, je bent hartelijk welkom om met ons mee te gaan. Plaats vertrek: Pelgrimskerk, Eerste Stationsstraat 86 Kosten: € 225/250 (bijdrage mag geen beletsel zijn om mee te doen)

Meer weten »
oktober 2022

Leerhuis Sleutelervaringen

25 oktober | 19:30 - 21:30
De Pelgrim, Frans Halsstraat 3
Zoetermeer, Zuid-Holland 2716 JS Nederland
+ Google Maps

Ook wel eens iets meegemaakt waardoor je een leven een andere wending nam dan daarvoor. Met die momenten gaan we in dit leerhuis aan de slag. Wat heeft het voor je betekent? Hoe is dat nog steeds van invloed? We delen dat met elkaar en leren op die manier van elkaar. We doen dat aan de hand van creatieve meditatieve werkvormen. Kosten: €5 per keer (bijdrage mag geen beletsel zijn om mee te doen)

Meer weten »

Herdenking overledenen bij de Watertoren

30 oktober | 15:00 - 16:00
De Watertoren, Derde Stationsstraat 369
Zoetermeer, Zuid Holland 2718 AJ Nederland
+ Google Maps

Herdenking overledenen bij de Watertoren Ook dit jaar herdenken we de mensen die ons ontvallen zijn. Opnieuw een bijzondere bijeenkomst dit jaar, omdat we ook specifiek stil willen staan bij alle mensen die  de afgelopen periode overleden zijn als gevolg van het coronavirus. Vorig jaar konden we de bijeenkomst door de coronapandemie niet in de buitenlucht houden, we hopen dat het dit jaar wel kan. Voor de zevende keer komen we bij de Watertoren bij elkaar. We zullen de namen…

Meer weten »
november 2022
Taize

Taizé viering

27 november | 19:30 - 21:00
De Wijngaard, Moeder Teresasingel 100
Zoetermeer, Zuid-Holland 2719 AZ Nederland
+ Google Maps

Taizé is een klein plaatsje in het midden van Frankrijk, waar in 1940 door Frère Roger een kloostergemeenschap werd opgericht. Elke week (maar vooral in de zomer en rond Pasen) komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor een meestal kortere (één week) of soms langere periode van ontmoeting en bezinning. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen