Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vacare dag

29 januari 2020 | 13:00 - 17:00

Vacare dag
Werken aan spiritualiteit in de gemeente! Hoe kunnen we het geestelijk leven in de gemeente ondersteunen, verdiepen en opbouwen? Op woensdag 29 januari is er in Zoetermeer een bezinningsmiddag rondom werken aan spiritualiteit in de plaatselijke gemeente. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Vacare, het platform voor meditatief leven, De Pelgrim, ruimte voor zingeving en spiritualiteit.

Steeds meer kerkelijke gemeenten willen bewust aandacht besteden aan  spiritualiteit en  verdieping van het geestelijk leven. Niet alleen van de eigen leden, maar ook voor andere belangstellenden.  De bezinningsmiddag is bedoeld voor wie hiermee aan de slag wil gaan. Of zoekt naar nieuwe ideeën op dit gebied. Ook is er gelegenheid om contact te leggen met mensen uit de regio, zoals de leden van De Pelgrim, die een voorbeeldfunctie vervult in het ontwikkelen van activiteiten.

De bijeenkomst op 29 januari is bedoeld voor predikanten, kerkelijk werkers en anderen die actief zijn in de plaatselijke kerk rondom werken aan spiritualiteit. Dr. Kick Bras zal de inleiding houden over het thema van deze bijeenkomst. Een bestuurslid van Vacare zal iets vertellen over het belang van meditatie. Ds. Dick Sonneveld zal een toelichten geven op geestelijke begeleiding. Hans van der Bilt zal ingaan op de mogelijkheden van een Pelgrimage. Anneke Klavers – Bras zal wat vertellen over Taizé en welke vormen bruikbaar zijn voor de gemeente. Gerda Griffioen tenslotte zal wat vertellen over de combinatie van diaconaal werk en meditatie. Verder is er ruim gelegenheid om van gedachten te wisselen en een informatiemarkt te bezoeken.

Kosten: € 25,00
Informatie en opgeven: voor 15 januari door een mail te sturen aan info@depelgrimzoetermeer.nl

Gegevens

Datum:
29 januari 2020
Tijd:
13:00 - 17:00

Locatie

’t Centrum
Frans Halsstraat 1
Zoetermeer, Zuid-Holland 2712HK
+ Google Maps

Organisator

Gerda Griffioen
Telefoon:
06-249 750 92
E-mail:
gerda@depelgrimzoetermeer.nl