Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: De spiritualiteit van Leonard Cohen

23 januari 2020 | 20:00 - 21:00

Ook na zijn dood blijft Leonard Cohen ( 1934-2016), de Canadese singer-songwriter, erg populair. Toch blijft hij gehuld in mysterie: de gentleman met het onwankelbare aura heeft tegelijkertijd iets ondoorgrondelijks en ongrijpbaars. Nog steeds. Daarom willen we ook dit jaar stilstaan bij dat wat hij ons heeft te vertellen.
Cohens songteksten gaan in op de essentiële zaken van het leven: liefde, religie, seks, macht en de zin van het bestaan. Zijn leven lang had hij te maken met depressies, zaken die doorklinken in zijn werk. In zijn werk maant Leonard Cohen ons geregeld aan ‘op te biechten’ wie we zijn en naar wat ons bezighoudt. Seculiere en religieuze taal gaan in zijn teksten hand in hand. Zijn teksten zijn van een literaire kwaliteit die we zelden tegenkomen in de popmuziek.

De invalshoek van deze lezing, waarbij we ook geluidsfragmenten ten gehore zullen brengen, is de spiritualiteit die opklinkt in zijn songs en gedichten. Leonard Cohen daalde af tot op de bodem van zijn ziel en zocht in de duisternis naar licht. We zullen ook stilstaan bij de CD die kortgeleden postuum is uitgebracht: Thanks for the dance.

Indicatie kosten: €5,00 p.p. 
Bijdrage: naar vermogen
Informatie: Hans van der Bilt, 079-3612022,  hlvdbilt@ziggo.nl  , of Beppie van der Plas, 079-3513128, beppievanderplas@cs.com

Gegevens

Datum:
23 januari 2020
Tijd:
20:00 - 21:00

Locatie

De Oase
Kerkenbos 8
Zoetermeer, Zuid-Holland 2715 RP Nederland
+ Google Maps