Over ons

De Pelgrim is een plaats voor ontmoeting, bezinning en zingeving voor alle Zoetermeerders. Een plaats waar je welkom bent, waar je vragen een plaats krijgen en waarin je (opnieuw) geïnspireerd kunt worden.

De Pelgrim is er voor alle mensen die zich bezig houden met thema’s rondom zingeving. Wij stellen een breed programma samen waarin ieder iets zal vinden dat aanspreekt. Zo organiseren we o.a. inspirerende lezingen,  filmavonden, workshops, cursussen en (pelgrims)reizen.

De Pelgrim is christelijk oecumenisch van opzet, dit betekent dat we opereren vanuit de volle breedte van de kerken. We willen er voor iedereen zijn die zich bezig houdt met levensvragen, of je nu kerkelijk bent (geweest) of juist helemaal niet. Je bent welkom!

Hier kun je de Leefregel van De Pelgrim lezen.

Een aantal initiatieven maken structureel onderdeel uit van De Pelgrim:

World Servants groep Zoetermeer 

World Servants groep Zoetermeer bouwt met World Servants aan verandering. World Servants wil mensen enthousiast maken om iets voor een ander te betekenen. Jaarlijks werken zo’n 800 vrijwilligers mee in een ontwikkelingsproject van partnerorganisaties in ontwikkelingslanden. Ze bouwen in Afrika, Azië of Zuid-Amerika mee aan bijvoorbeeld een school of een kliniek. Daardoor verandert niet alleen het leven van de mensen daar, maar ook de jongeren zelf veranderen. Dat noemt World Servants bouwen aan verandering. De Zoetermeerse groep bereidt zich in 2018 – 2019 voor op een reis in de zomervakantie van 2019. Om de reis te bekostigen voeren zij acties uit om geld in te zamelen en zijn zij bezig om sponsors te werven. Naast het voorbereiden van de acties komen ze maandelijks als groep bij een om met elkaar in gesprek te gaan over de reis, waarom ga je mee, wat heeft God hier mee te maken.

Voor verder informatie verwijzen wij graag naar de facebookpagina van de groep: www.facebook.com/worldservantszoetermeer/. Donaties kunnen worden gedaan op NL16 INGB 0663 5919 61 tnv G.S. Griffioen en/of W. de Jong of op NL39 TRIO 0038 4163 31 tnv World Servants te Wolvega onder vermelding van Groep Zoetermeer of via de website van World Servants Nederland: www.worldservants.nl/zoetermeer De groep is ook te bereiken per mail: world.servants.Zoetermeer@gmail.com

Vegan Church
Vegan Church biedt vegan christenen van verschillende denominaties de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en om hun geloof en vegan lifestyle met elkaar te verbinden.
Meer informatie: http://veganchurch.nl/

Stichting Present Zoetermeer
Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in Zoetermeer in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Meer informatie: http://stichtingpresent.nl/zoetermeer/

Individuele begeleiding
De Pelgrim biedt individuele begeleiding door professionele geestelijk begeleiders. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Download hier ons jaarverslag over 2017.

Download hier ons jaarverslag over 2018.

Download hier ons jaarverslag over 2019.

Download hier ons jaarverslag over 2020.