Over ons

De Pelgrim is een plaats voor ontmoeting, bezinning en zingeving voor alle Zoetermeerders. Een plaats waar je welkom bent, waar je vragen een plaats krijgen en waarin je (opnieuw) geïnspireerd kunt worden.

De Pelgrim is er voor alle mensen die zich bezig houden met thema’s rondom zingeving. Wij stellen een breed programma samen waarin ieder iets zal vinden dat aanspreekt. Zo organiseren we o.a. inspirerende lezingen,  filmavonden, workshops, cursussen en (pelgrims)reizen.

De Pelgrim is christelijk oecumenisch van opzet, dit betekent dat we opereren vanuit de volle breedte van de kerken. We willen er voor iedereen zijn die zich bezig houdt met levensvragen, of je nu kerkelijk bent (geweest) of juist helemaal niet. Je bent welkom!

Hier kun je de Leefregel van De Pelgrim lezen.

Een aantal initiatieven maken structureel onderdeel uit van De Pelgrim:

Vegan Church
Vegan Church biedt vegan christenen van verschillende denominaties de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en om hun geloof en vegan lifestyle met elkaar te verbinden.
Meer informatie: http://veganchurch.nl/

Stichting Present Zoetermeer
Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in Zoetermeer in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Meer informatie: http://stichtingpresent.nl/zoetermeer/

Individuele begeleiding
De Pelgrim biedt individuele begeleiding door professionele geestelijk begeleiders. Neem contact met ons op voor meer informatie.