Hans van der Bilt

 Hans van der Bilt

Al jaren ben ik me bewust, en ik zie het ook om me heen, dat wij als kerken ons anders moeten gaan opstellen. We zijn de afgelopen tijd heel duidelijk het contact met onze medegelovigen kwijtgeraakt. We hebben als kerken onze missionaire taak verwaarloosd. Toen bij mij de vraag werd neergelegd of ik mee wilde denken over De Pelgrim heb ik daar als katholiek volmondig ja op gezegd. En zie hoe het gelopen is: De Pelgrim bestaat en ik mag daaraan verder aan mee helpen bouwen. Vanuit mijn werk in de terminale zorg heb ik al jaren veel met zingeving. Zingeving gaat ook binnen De Pelgrim een grote rol spelen. En, naar ik hoop, zal daardoor ook weer een andere Geest gaan waaien! Wij mensen kunnen van elkaar leren. En laten we dat maar doen ook! We mogen ruimte creëren, voor onszelf maar zeker ook voor elkaar. Juist voor elkaar. Misschien gaat De Pelgrim ons leren hoe we onze eigen weg weer moeten vinden. Ruimte voor iets nieuws? Ja zeker! En ik, ik ben geroepen daaraan mee te mogen werken.