Uitvaarten

Uitvaarten

De Pelgrim is een plaats voor ontmoeting, bezinning en zingeving. Een plaats waar je welkom bent, waar je vragen een plaats krijgen en waarin je geïnspireerd kunt worden. Het is eveneens een plaats waar je op een waardige manier
afscheid kunt nemen van je geliefde. Wij bieden uitvaarten met een spiritueel karakter waarin persoonlijke wensen centraal staan.

Ruimte voor rituelen en persoonlijke wensen
Bij De Pelgrim bieden wij geen traditionele kerkelijke uitvaart, maar een (spirituele)bijeenkomst waarin alle ruimte is voor verschillende rituelen en persoonlijke wensen. Je kunt alleen gebruik maken van onze gebouwen en faciliteiten, maar wij kunnen ook voorzien in het (mede)praktisch voorbereiden en leiden van de uitvaart.

Diverse ruimtes
Voor het afscheid hebben wij de prachtige Pelgrimskerk in Zoetermeer tot onze beschikking. Hierin kunnen we intiem met een kleine groep mensen afscheid nemen, maar ook voor een grote groep is er voldoende ruimte (tot 400 mensen). In ons bijgebouw, naast de kerk, is eveneens ruimte voor een intieme bijeenkomst, maar ook voor condoleren en/of lunch. Vooraf worden alle wensen samen met de nabestaande besproken.

Geen commercieel belang
De Pelgrim is een stichting zonder commercieel belang. Daarom liggen de kosten lager. Een low-budget uitvaart of een uitvaart in de eigen huiskamer behoort tot de mogelijkheden. Neem gerust contact op met ons. Een eerste oriënterend gesprek is kosteloos.

Vele mogelijkheden
Wij bieden een uitvaart met een spiritueel karakter waarin de wensen van de overledene en nabestaande centraal staan. Er is volop ruimte voor (persoonlijke)rituelen. We geven een aantal mogelijkheden:
– Het met nabestaande beschilderen van de kist (klik voor meer informatie)
– De mogelijkheid om steentjes op de kist te leggen
– Het oplaten van wenskartonnen (biologisch afbreekbaar)
– Ecologische kisten en bloemen
– Begraven op de natuurbegraafplaats
– Rituele as-verwerking waarin de doorgaande cyclus van leven centraal staat
– Troostdoeken

Persoonlijke (geestelijke)begeleiding
De Pelgrim biedt een gemeenschap waarin ruimte voor je verdriet is. Daarbij hebben wij mensen die gespecialiseerd zijn in rouwverlies en (geestelijke)begeleiding. Voor wie wil is een stuk persoonlijke (geestelijke)begeleiding in de periode na de uitvaart mogelijk.

Maak met ons een afspraak om je geliefde op een bijzondere wijze te gedenken.