Een nieuwe pelgrim

Wie goed rondkijkt in de Pelgrimskerk, ontdekt – hoog en droog – een nieuwe pelgrim. Zijn naam is Jacobus, beschermheilige van pelgrims en alle mensen onderweg. De bekende pelgrimswegen naar Santiago de Compostella zijn al eeuwen lang met zijn naam verbonden.

Twee vrienden kochten het Jacobusbeeld ooit aan het einde van hun pelgrimstocht. Zij vroegen Walther Burgering van de Nicolaasparochie om het na hun overlijden een passende bestemming te geven. Toen Walther dit voorjaar hoorde van de pioniersplek de Pelgrim en hun programma met o.a. pelgrimages was die bestemming duidelijk.

Dinsdagavond 19 september werd het beeld van Jakobus na de maandelijkse viering van Meditatie en Gebed overhandigd aan pionier Maarten Goossensen. Een nieuwe pelgrim voor de Pelgrim in de Pelgrimskerk, beeld van mensen onderweg. En: zijn we dat niet allemaal?

Joke Westerhof, team de Pelgrim